Könyves karácsonyt kívánunk!

Sok könyves magazin, interneten működő könyves felület állítja össze ilyenkor a maga karácsonyi listáját. Mi ilyet nem teszünk. Nem azért, mert nem tudnánk kiváló könyveket ajánlani, hanem azért mert nem tudnánk befejezni a listát.

Hadd idézzek viszont pár sort egy korábbi cikkünkből, Bálint Botond barátom tollából: „1967-ben születtem, akkor, amikor mind a természettudományos, mind a társadalomtudományos gondolkodás azt hirdette, hogy a mindentudás nemcsak lehetséges, hanem már olyan közel van, mint a Szovjetunióban a kommunizmus, vagy a kapitalizmusban a mozgójárda. A könyv volt a tudás rögzítésének és átadásának alapeszköze. A hetvenes évek vége felé egy jól sikerült karácsonyra harminc-negyven könyvet kaptam ajándékba, kvantummechanikától a lemeztektonikáig ívelően, közrevéve néhány etológiai ismeretterjesztő kötetet és Kaszás István A galaktika urai című művét…”
Reméljük, sokak számára nem csupán a hetvenes évek karácsonyai jelentették a bőséges könyvszüretet, de azóta is elég olvasnivalót találnak a karácsonyfa alatt
Kívánunk tehát olvasmányokban gazdag, könyvekkel teli, és természetesen áldott, békés karácsonyt!