Mosógép a könyvtárból

Különleges szolgáltatással várja olvasóit az egri Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár. Ez alkalommal a könyvtárosok pályázatírásban segítenek a látogatóknak.

Széles körben ismert már, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium pályázatot hirdetett családok, pontosabban magánszemélyek részére, a háztartások energiahatékonyságának növelése érdekében. A pályázat keretei között a meglévő háztartási nagygépek, leginkább a mosógép cseréjéhez lehet támogatást kapni. A minisztérium a háztartások energiahatékonyságának javulását várja a kezdeményezéstől.

Ugyanakkor azt is sokan tudják, így tudják az egri könyvtárosok is, hogy a pályázatok benyújtása korántsem olyan egyszerű feladat. Még akkor sem, ha a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium felhasználóbarát adatlapot tett közzé.
A feltételek között szerepel például az, hogy kizárólag a pályázati portálon található „Regisztrált kereskedők listáján” szereplő kereskedőtől beszerzett háztartási nagygép cseréhez kérhető támogatás, de az is, hogy „pályázatot kizárólag elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül nyújthat be a Kormányzati Portálon ügyfélkapus regisztrációval rendelkező természetes személy.”
Hogy minél egyszerűbb legyen a dolga a jelentkezőknek, most az „Otthon Melege Program” a könyvtárból is elérhető.
A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár közleménye szerint az Olvasószolgálat munkatársai – természetesen a nyitva tartási időben (Hétfő: 13.00 – 18.00, Kedd – Péntek: 10.00 – 18.00) – segítséget nyújtanak a pályázóknak a pályázat elektronikus úton történő feltöltésében.
Éljenek a lehetőséggel!