Könyvvé vált szekrények

Electricliterature.com beszámolója szerint az Egyesült Államok Mississippi államának Biloxi középiskolájában különleges szekrénysort várja vissza a nyári szünetről a gyerekeket. A iskola folyosóján álló száznyolcvankilenc szekrényt átfestették, s most úgy néznek ki, mint a népszerű könyvek gerincei.

A projektet tanárok egy csoportja szorgalmazta, akik úgy döntöttek, hogy a nyaralásból visszatérő gyerekek számára jobb, ösztönzőbb környezet teremtenek, mint amit egy régi, hagyományos szekrénysor kínál. Elizabeth Williams, az iskola egyik tanára úgy fogalmazott: „Azt akarjuk, hogy a diákok, amikor vissza jönnek az iskolába augusztusban és végigsétálnak a folyosón, kíváncsian és döbbenten szemléljék, amit tettünk. Azt akarjuk, hogy az olvasóvá neveléshez adjon egy szikrát az új környezet.”
A beszámoló szerint nem volt könnyű annak eldöntése, hogy melyik címek kerüljenek a szekrényekre. A Biloxi tanárok megpróbálták sokféle műfajt megjeleníteni, amelyek tükrözik a diákok érdeklődését és olvasási szokásait. Több népszerű regény, így például Harry Potter, vagy a Twilight sorozat is helyet kapott a könyvespolccá változott szekrénysorban.
Az ünnepélyes átadáson tervezik megköszönni a festő-tanár munkáját, akinek a lelkesedése nélkül nem valósulhatott volna meg az ötlet. Az eredmény látva, úgy tűnik, hogy nem tompította el lelkesedését a vitathatatlanul nehéz feladat, amit a több tucatnyi fémdoboz kipingálása jelentett
Stacey Butera, az iskola egyik tanára szerint: „remélem, hogy a diákok éppen annyira el lesznek ragadtatva, mint mi, felnőttek, és még inkább remélem, hogy a szekrényeken látható könyvek iránt is feltámad az érdeklődésük.”