Vissza a gyermekkorba!

Másfél millió példányban kelt el világszerte a Johanna Basford első kifestőkönyve, és már itt a második. Mindez önmagában talán még nem lenne egy nagy durranás, az viszont annál inkább, hogy a skót grafikusnő könyvecskéjét nem gyerekeknek, hanem felnőtteknek szánja.

Két éve adta ki Johanna Basford A titkos kert (The Secret Garden) című kifestőkönyvét, melyben gyönyörű, fekete-fehér grafikák találhatók, amit az „olvasók” kedvük szerint színezhetnek ki, de ezúttal nem a gyerekek, hanem a felnőttek. A skót grafikusnő kiadványa olyannyira népszerű lett, hogy az elmúlt két évben másfél milliónak vették meg kötetét. A könyv több nyelven is megjelent, nálunk azonban magyarul nem kapható, bár talán egy kifestőnél nem is annyira a szöveg a lényeg.
Az óriásivá duzzadó rajongótábor közben gyakorlatilag kikövetelte magának az újabb kötetet. Johanna Basford pedig engedett a kérésnek, és Az elvarázsolt erdő (The Enchanted Forest) címmel készített egy újabb, szép grafikákkal „színezett” kiadványt, mely a közelmúltban már meg is jelent.
A kiszínezett alkotásokat a grafikusnő honlapján akár még be is mutathatják az „olvasók” egymásnak. Johanna Basford kifestőkönyve egyébként a szakemberek szerint nemcsak egy remek hobbi eszköze lehet, hanem kiválóan alkalmas a stresszoldásra is.