A legnagyobb fogadási csaló vallomása

A fogadási csalásokat csak visszaszorítani lehet, teljesen felszámolni nem – jelentette ki Wilson Raj Perumal A bundakirály című könyv bemutatóján, szerdán. A kötet egy önvallomás és leleplezés a fogadási csalásokról.

Már jó pár éve, hogy kirobbant a világ eddigi legnagyobb és szinten minden országot, még Magyarországot is behálózó, globális fogadási csalásokat és bundabotrányokat felölelő ügye, de azóta is homály fed jó néhány részletet. A távol-keletről kiinduló csalássorozatok egyik koronatanúja jelenleg éppen Magyarországon él és a minap mutatta be A bundakirály című önvallomásnak és leleplezésnek is szánt könyvét. A szingapúri Wilson Raj Perumal mellett Emanuele Piano és Alessandro Righi jegyzi a kötetet, melyben számtalan olyan meccsről is olvashatunk, aminek már hamarabb megvolt a végeredménye, minthogy a játékosok elkezdték.
„Soha nem számoltam, hogy hány mérkőzést bundáztam meg, de úgy gondolom 80-100 meccsről lehet szó” – árulta el Wilson Raj Perumal, aki az 1965-ben egy kis szingapúri falucskában született, majd lett a FIFA által leginkább keresett bűnöző, fogadási csaló. Perumalt 2011 februárjában letartóztatták Finnországban, ekkor döntött úgy, hogy együttműködve a hatósággal leleplezi a világot behálózó bűnszövetkezet titkait.
A világ legnagyobb fogadási csalója a bemutatón kifejtette, hogy a könyvet, amellett, hogy természetesen anyagi előnye is származik belőle, azért vállalta, mert szeretné felhívni figyelmet a labdarúgás sötét oldalára.
„A fogadási csalásokat csak visszaszorítani lehet, teljesen felszámolni nem, mert mindig lesznek olyan szegényebb klubok, amelyek elfogadják, hogy részt vesznek a csalásban" – tette hozzá a sajtótájékoztatón Wilson Raj Perumal, még ma is hódol fogadási szenvedélyének.
A bundakirály a magyar focihoz fűződően elmondta, nem tudja, hogy most van-e bundázás, de szerinte jelenleg nem érdemes a rendőrségi vizsgálatok miatt.
„Amióta a pénz megjelent a labdarúgásban, üzletté vált, amelyben mindennek megvan az ára" – ezt már Emanuele Piano mondta a 365 oldalas kötet egyik szerzője. Társszerzője, Alessandro Righi pedig arról beszélt, hogy a kötetben leírtak hitelességét az igazolja, hogy Wilson Raj Perumal több országban együttműködött a hatóságokkal, amelyek kivétel nélkül elfogadták a vallomását.
A könyv nyomtatott verzióban Magyarországon jelent meg először.