Frankenstein ihlette Stephen King új könyvét

Hamarosan megjelenik Stephen King legújabb könyve Amerikában. A világhíres szerző a Revival címet viselő kötetről elárulta, témájához Mary Shelley Frankensteinjéből is vett néhány ötletet.

Az Álom doktor című könyvet követően Stephen King amerikai rajongói már alig várják november 11-ét, ekkor jelenik ugyanis meg a népszerű szerző Revival címet viselő legújabb kötete az Egyesült Államokban. A nyersfordításban esetleg Újjászületés című regény egy száműzött tiszteletesről és egy drogos rockzenészről szól. A történet egy New England-i kisvárosban kezdődik, ahonnan Charles Jacobs tiszteletest egy tragikus eseményt követően száműzik. Jamie Morton mindezt még kisfiúként éli meg, de jó pár évvel később felnőttként, egy drogfüggő rockzenészként ismét összehozza a sors a tiszteletessel. Kettejük kapcsolata mindkettejük életét alaposan megváltoztatja, Jamie újjászületik és felfedezi, hogy az újjáéledésnek több jelentése is van.
Stephen King a könyv és az újjászületés kapcsán elmondta, hogy már gyermekkorában is sokat foglalkoztatta ez a téma, melyhez felhasználva ihletként Mary Shelley Frankensteinjét, készült el legújabb könyve.