A világ legnagyobb Harry Potter-gyűjteménye

Hihetetlen mennyiségű relikviát gyűjtött össze egy 37 éves mexikói ügyvéd J.K. Rowling varázslótanoncának történeteihez kapcsolódóan. Menahem Asher Silva Vargas – több mint háromezres gyűjteményével – a világ legnagyobb Harry Potter rajongója.

Összesen 3097 darabos az a gyűjtemény, amellyel a mexikói ügyvéd még a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült. Relikviái között – természetesen a könyvek mellett – olyan egyéb kiegészítők is megtalálhatók, mint sálak, pólók, pulóverek, vagy számos varázspálca, sőt még egy saját kviddics-seprű is, számolt be minderről a brit Guardian a minap.
Menahem Asher Silva Vargas már tizenöt éve gyűjti a Harry Potter történeteihez kapcsolódó tárgyakat, amelyek két szobát is megtöltenek otthonában. A héten vált egyébként hivatalossá, hogy ő lett az új Guinness rekorder, miután lekörözte az eddigi elsőt, aki 807 darabos gyűjteményt tudhat magáénak.

A fanatikus mexikói gyűjtő egyébként saját bevallása szerint különösebb cél nélkül kezdte el gyűjteni a Harry Potter relikviákat, ám egy idő után „elvarázsolta” a gyűjtőszenvedély. Olyannyira, hogy nevetve még azt is elárulta a lapnak, hogy azóta minden jövedelme a varázslótanonchoz köthető tárgyakra megy el.