Új borítót a Shakespeare-könyvhöz!

Új borítót terveztet az Akadémiai Kiadó a már megjelent Bill Bryson: Shakespeare – Az egész világ színház című kötethez, Shakespeare születésének 450. évfordulója alkalmából. Minderre a kiadó pályázatot írt ki, amire amatőrök és profik is jelentkezhetnek.

Tavaly jelent meg nálunk Bill Bryson a Shakespeare – Az egész világ színház című könyve, mely Nagy-Britanniában már hat éve nagy népszerűségnek örvend, köszönhetően egyebek mellett annak, hogy közérthetően és szórakoztatóan mutatja be Shakespeare korát, illetve ő magát is. A kötet megpróbálja természetesen azt is kideríteni, hogy valójában milyen ember is volt a legendás író, költő és színész, mindamellett, hogy számos félreértést is eloszlat róla.
A tavalyi megjelenést követően most az Akadémiai Kiadó némileg felfrissíti a kötetet, pontosabban annak borítóját, melyre egy pályázatot írt ki. A kiírás lényege, hogy a jelentkezők újratervezzék a könyv megjelenését. A Shakespeare 450. – borítótervezési pályázatra egyaránt jelentkezhetnek amatőr és profi grafikusok is, sőt olyanok is, akik elég kreatívnak érzik magukat ehhez.
A kiírás győztese 100 ezer forintot kap, valamint 50 példányban újranyomja a kiadó a nyertes által tervezett borítóval a kötetet. Mellette pedig közösségi oldalon történő szavazással közönségdíjat is kioszt majd a kiíró. Az elismeréseket az Akadémiai Kiadó nagyszabású rendezvény keretében adja át szeptember 19-én.
A pályázatra „Shakespeare 450” jeligével 2014. augusztus 31-ig lehet jelentkezni az ak@akkrt.hu emailcímen.
További részletek az Akadémia Kiadó kiírásában.
http://akkrt.hu/info/palyazat