Archív cikkek 2014 Február (12)

2014. február 17.

Elhúnyt Gyarmati Fanni

A Magyar Kormány, az Emberi Erőforrások Minisztériuma osztozik a gyászban, melyet Radnóti Miklós özvegyének, Gyarmati Fanninak az elvesztése jelent.

2014. február 17.

Nakatonbecu nem szemetel

Hogy a japánok másképp gondolkoznak, mint mi európaiak, azt eddig is tudtuk. Ám, hogy pontosan miben áll a japán másféleség, azt nagyon nehéz megragadni. Most azonban olyan hírt kürtöltek világgá a hírügynökségek, amelyben tetten érhető a japán észjárás furcsasága.

2014. február 14.

Könyvtár a telefonfülkében

A Mlada fronta Dnes (MfD) című cseh napilap arról számolt be a közelmúltba, hogy Monika Serbusovát és Pavel Zeleznyt a prágai utcákról is eltűnő öreg telefonfülkék iránti nosztalgia indította arra, hogy új funkciót keressen az öreg kabinoknak. A páros szponzorok és kiselejtezett telefonfülkék után kezdett kutatni az apró könyvtárak megvalósítása érdekében.

2014. február 14.

Harry Potter és a kínai cserediák

Kínában roppant népszerűségnek örvend J. K. Rowling nagyszabású regénysorozata, a Harry Potter. Nem meglepő módon, néhány helyi szerző úgy gondolta, kihasználja a népszerűség hullámait és kiegészíti az eredetileg hétkötetes történetet néhány újabb történettel. Egy kínai blogger összegyűjtötte, és megjegyzésekkel látta el a legújabb kínai Potter-történeteket:

2014. február 14.

Könyvtárak, megyék, pontok

– Mi lesz a Kello-pontokkal? – Hogyan képzelitek ezeket a pontokat? – Tényleg lesz nálunk is Kello-pont? – hangzott a vissza-visszatérő kérdés azon a beszélgetésen, amelyet a megyei könyvtári vezetők számára szervezett a Könyvtárellátó Nonprofit Társaság a Kódex könyváruházban. Hogy egészen szabatos legyek, a Kello-pontokra vonatkozó kérdések inkább a találkozó kötetlenebb felében merültek föl, mégis nyilvánvaló volt, hogy a megyei könyvtárosokat ez a kérdés foglalkoztatja leginkább.


 


 

Egypercesek

Egy könyvtáros csak könyvet lophat

Egy könyvtáros csak könyvet lophat

Egy könyvtári dolgozó két éven keresztül könyveket és folyóiratokat lopott, majd eladta azokat

Magyarnak lenni büszkeség

Hangoskönyv a magyar történelemről

Amikor a sci-fi mester politika thrillert ír

A nyomozás során gyorsan rájönnek, hogy rendkívül nagy a tét

Picasso- Pápán

Művei absztraktok, néha kubisták, néha líraiak

Páyázati felhívás

A Könyvtárellátó Nonprofit Kft., a Kocka Kör Tehetséggondozó Kulturális Egyesület és a Magyar Karikatúra Szövetség rajzpályázatot hirdet

Feliratkozás a hírlevélre

Email