Kezdődik a Szent István Könyvhét

Igazi könyves csúcsforgalomnak lehetnek tanúi az olvasás barátai. Nemrégiben fejeződött be a Budapest Könyvfesztivál, most ért véget a kolozsvári könyvünnep, s a vele szinte párhuzamosan zajló budapesti képregényfesztivál – ami azért csak könyves esemény, akárhogy is nézzük – és máris kezdődik a fővárosban a Szent István Könyvhét. 

Kép forrása

A Szent István Társulat szervezésében az idén huszonhetedik alkalommal kerül sor a keresztény könyvkiadók legnagyobb hazai bemutatkozására. A szervezők célja, hogy az országszerte működő keresztény könyvkiadók, és szellemi műhelyeikből kikerült műveik ezekben a napokban egyszerre kerülhessenek az olvasók elé, átfogó képet adva a keresztény könyvkiadás helyzetéről, irányairól. 
A pesti Ferenciek terén a rendezvény ideje alatt minden nap 9–19 óráig huszonkilenc könyvkiadó, közel hétezer kiadvánnyal, köztük mintegy félszáz könyvheti újdonsággal és nagy kedvezményekkel várja az érdeklődőket. Új irodalmi, lelkiségi, teológiai, történeti és filozófiai művek egyaránt megjelennek.
Az olvasók a hét minden napján, a téren felállított dedikáló asztaloknál találkozhatnak a szerzőkkel, a könyvkiadók saját szervezésében a hét folyamán könyvbemutatókat tartanak. A rendezvényen ötven szerző: író, költő, teológus dedikálja régi és legújabb műveit.
Minden évben a Szent István Könyvhét keretében, annak nyitónapján kerül sor a Stephanus-díj átadásra, teológiai és irodalmi kategóriában, valamint a megnyitón kerülnek bemutatásra a Szent István Könyvhét könyvújdonságai.
A Szent István Könyvhét bár budapesti rendezvény, a résztvevő kiadók újdonságait bemutató 24 oldalas Szent István Könyvklub segítségével – országos és határon túli terjesztésével – jócskán túlmutat egy pusztán Budapesten elérhető rendezvénynél.
Érdemes kilátogatni a Ferenciek terére, különösen annak, aki a lelkiségi kiadványok iránt komolyan érdeklődik.