Kilégzés és más novellák

Hamarosan a világpremierrel egy időben érkezik Kilégzés és más novellák címmel Ted Chiang második magyarul megjelenő kötete. A világhírű Érkezés után ismét kihagyhatatlan sci-fi történeteket ígér a kiadó az amerikai szerzőtől. 

Kép forrása

A tervek szerint május elején jelenik meg a többszörös Hugo- és Nebula-díjas Ted Chiang új novelláskötete, várhatóan a nemzetközi premierrel egy időben. A megjelenéssel egyszerre pedig új külsővel, újra megjelenik az Érkezés című könyve is. A kiadó szerint egyik kötet sem hiányozhat egy igazi sci-fi rajongó polcáról, különösen, mert a régóta várt második novelláskötet igazi formabontó ötletekkel és emlékezetes szereplőkkel lesz tele. 
A könyv egyaránt keresi a választ a legfontosabb kérdésekre, mint például mi az univerzum természete?, mit jelent embernek lenni?,  és olyanokra is, amikre soha nem is gondolnánk. Minden egyes novella egy jól átgondolt sci-fi történet, ráadásul a kiadó szerint hosszabb idő óta talán most először lehetünk szemtanúi egy újfajta ábrázolás létrejöttének.
A novelláskötet kilenc történetet tartalmaz. Köztük egy kereskedőét, aki megépíti a korai középkori Kairóban az első időgépet. Vagy azé az idegen tudósét, aki sokkoló felfedezést tesz, aminek a következményei nemcsak a saját népére, hanem a valóság egészére érvényesek. Mellettük megismerhetjük azt a nőt, aki több mint húsz éven át viseli gondját egy mesterséges intelligenciának, ami digitális háziállatból végül igazi élőlénnyé fejlődik. A történeket közt olvashatunk arról is, hogy a viktoriánus kori Angliában mechanikus gépek nevelik a gazdag elit újszülötteit, illetve arról, hogy egy modern felfedezés nemcsak a tudomány, de a vallások alapjait is megkérdőjelezi…