Az első agrár-mesekönyv

Nemcsak a gyerekek szórakoztatása, hanem egyértelműen a mezőgazdasági szakmák népszerűsítése is a célja annak az új könyvnek, amit a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ az első, magyar agrár-mesekönyvnek nevez.

Kép forrása

A mesekönyv három szántóföldön élő jóbarát szemszögéből mutatja be izgalmasan a búza útját a vetéstől, az aratáson át egészen addig, amikor kenyér kerül az asztalra. A Búza útja – Kis barátok nagy küldetésben című kötet mindezt színes rajzokkal illusztrálva teszi, ráadásul a végén játékos foglalkoztatók segítségével mélyíthetik el megszerzett ismereteiket az óvodás és kisiskolás korú gyermekek.
A Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ célja a kiadvánnyal elsősorban az agráréletformára nevelés és a mezőgazdasági szakmák népszerűsítése, hogy mindezek elősegítsék az ágazatban a generációváltást. „Fontosnak tartjuk, hogy már gyermekkorban rájöjjenek az emberek, hogy a mezőgazdaságban dolgozni izgalmas és ígéretes. A modern technológiai eszközök segítségével pedig igazi 21. századi szakmát jelenthet bárki számára ez a pálya” – mondta el Gyuricza Csaba. A központ főigazgatója hozzátette: a népszerűsítést érdemes már óvodás korban elkezdeni, hiszen, ha itt sikerrel járunk, akkor nagy lépést teszünk afelé, hogy mindig legyen utánpótlása a magyar gazdatársadalomnak. Ezért készült el A búza útja – Kis barátok nagy küldetésben című mesekönyv, amellyel az eddigi könyveiktől eltérően nem a szakirodalom gyarapítását, hanem egy játékos ismeretterjesztő anyag megalkotását tűzte ki célul az agrárkutatási központ.
„A most útjára indított Tanulj játékosan az agráriumról című sorozatunkat a jövőben további mesekönyvekkel szeretnénk gyarapítani, hogy a legkisebbek számára is bemutathassuk és szerethetővé tegyük a magyar agrárium világát” – hangsúlyozta Gyuricza Csaba.