Az ingyenes olvasás kalauza

Érdekes kötet jelenik meg hamarosan, s a kötet külön érdekessége, hogy a kiadvány közösségi finanszírozásban fog napvilágot látni. Közösség a közösségért, mondhatnánk, hiszen az érdekesség nem más, mint Az ingyenes olvasás kalauza

Kép forrása

A kiadandó könyv és webcím-album azt ígéri, hogy bemutatja a teljes magyar nyelven hozzáférhető szövegvilágot. Az ingyenes olvasás kalauza tehát a szabad elérésű magyar nyelvű elektronikus adatbázisokat segít megtalálni. Vicces módon, mindezt nyomtatott formában teszi, hiszen az ötletgazdák szerint az a cél, hogy a széles olvasóközönséghez, érdeklődőkhöz is eljuthasson egy olyan info-füzet, amely népszerűen, nem a tudományosság nyelvezetén mutatja be az ingyenes könyvelérés szinte parttalan lehetőségeit.

Tartalmát tekintve igazi mindenevő kiadvány készül. lesz benne szöveges irodalom, audiovizuális könyvtára, free szöveggyűjtemény, a nyílt magyar text- és multimédia-bázisok globális, határon túli, és hazai színterei, egyszóval minden, ami az e-szöveg fogalmába belefér. Ráadásul az irodalomhoz kötődő képi érdekességek is megjelennek a katalógusban: ex libris gyűjtemények, illusztrációk, képgyűjtemények kínálata is megtalálható Az ingyenes olvasás kalauzában. 
A kezdeményezők célja az, hogy a kiadvány minél több könyvtárba ingyenesen juthasson el, a digitális térben pedig sokfelé megtalálható legyen a kétszáznál több link azonnali lekattinthatóságával kecsegtető felület.