Emlékeztető betűk

Az Index híradása szerint az ausztráliai Royal Melbourne Institute of Technology kutatói létrehoztak egy új betűtípust, ami abban segít, hogy az olvasó jobban emlékezzen a szövegre. Az új betűtípust elsősorban diákoknak ajánlják, pontosabban azért hozták létre, hogy a tanulók könnyebben tanuljanak, de persze bármikor hasznos lehet, ahol emlékezni kell valamire.

Kép forrása


Az ausztrál kutatók a kognitív pszichológia alapelveinek segítségével fejlesztették ki a memóriasegítő betűtípust, és azt a nevet adták neki, hogy sans forgetica.
A betűtípus a talpatlan betűtípusok közé tartozik, és az benne a pláne, hogy szokatlan módon balra dől és minden betűből hiányzik egy-egy elem.
A szakemberek úgy vélik, hogy az ilyen különös kinézetű ákombákomot nehezebb elolvasni, szinte ki kell betűzni a szöveget, tehát jobban kell koncentrálni az olvasottakra, s így persze könnyebben meg is jegyezzük, amit kell. 
Hadd tegyem hozzá, az én böngészési igényeimet tökéletesen kielégíti valami olvashatatlan gótikus betűtípus. Ezt azért tudom, mert apám könyvtárában találtam egy régi német könyvet, csupa ilyen betűvel, és bizonyosan állíthatom, hogy már régen kívülről tudnám, ha vettem volna a fáradtságot, s egyszer is elolvasom. 
Hát tény, ehhez képest az új ausztrál memória-támogató Sans Forgetica egész könnyen követhető. 
Aki kíváncsi, innen tudja letölteni. 
Csak aztán pörögjön a memória!