Hol a decemberi bevétel?

Mint arról a minap beszámoltunk üres raklapokkal fognak tiltakozni pénteken 16 órakor az Alexandra Nyugati téri könyvpalotája előtt azok a kiadók, amelyekkel szemben óriási tartozást halmozott fel a Matyi Dezső könyvbirodalma. A kiadók most követeléseiket is nyilvánosságra hozták.

A felelőtlen gazdálkodással nehéz, sőt bizonyos esetekben válságos helyzetbe hozott könyvesek az alábbi követeléseket fogalmazták meg:
1. Matyi Dezső öt napon belül üljön le velünk, kiadókkal tárgyalni, a TELJES tartozás kifizetéséről és annak ütemezéséről.
2. 2017. február 28-ig fizesse ki a kiadóknak a teljes decemberi bevételt.
3. Követeljük, hogy képviselőink részt vehessenek a Könyvbazár Kft. minden, az Alexandra-üzletek eladásáról, illetve az Alexandra adósságainak rendezéséről szóló tárgyalásán.
+1. A Könyvbazár Kft. a fővárosi kiadók részére szállítsa vissza a visszáruzott könyveket Budapestre, a Tomori utcai telepére.
Ne felejtsétek el: 2017. február 17-én pénteken, 16 órakor a Nyugati téri Alexandra Könyvesház előtt nyomatékosítjuk, hogy mi is felkerültünk a térképre!

A raklapokkal, illetve a +1. követeléssel kapcsolatban esetleg érdemes elmondani, hogy a kiadók számára az utolsó lökést az adta a demonstrációhoz, amikor levelet kaptak az Alexandrától, hogy menjenek le Pécsre a visszáruért, és vigyenek magunkkal egy csereraklapot.