Vének után jön a legifjabb sci-fi-sorozat

Új sorozatot indít a sci-fi- és humor-nagymester John Scalzi. Az összeomló birodalom című kötetének magyar kiadása ráadásul a világpremierrel együtt jelenik meg. Egy igazi, hamisítatlan űroperát ígér a kiadó a Scalzi-rajongóknak.

A Vének háborúja sorozat – a Szellemhadtest, az Árnyékszövetség, Az utolsó gyarmat, vagy a Bezárt elmék, a Lázadás hangja és a Zoe története – után újabb szériát indít útjára John Scalzi. Ráadásul hamarosan érkezik is a magyar könyvpiacra is a nyitókötet, ami Az összeomló birodalom címet kapta. Sőt a Scalzi-rajongóknak nem is kell többet várniuk a magyar változatra, az eredetihez képest, a világpremierrel egy időben jelenik meg ugyanis a könyv. Legalábbis a kiadó ezt ígéri, hozzátéve: egyre biztosabbnak tűnik, hogy tudják tartani a világpremiert, ami egyébként március 21.
Az összeomló birodalmat világszinten óriási várakozás előzi meg. Nemcsak azért mert ez lesz a sci-fi- és humor-nagymester Scalzi új regénye, hanem azért is, mert hosszú idő után az első komoly űropera lesz tőle, ami ráadásul egy új sorozat nyitánya. Nem kizárt, hogy ezzel legalább akkora sikert ér el, mint a 2006-ban elindított Vének háborúja szériával, amivel hatalmas kritikai elismerést szerzett. Olyannyira, hogy sorozat a legjobb sci-fi írók közé emelte. Így nem is csoda, hogy több folytatást is megélt a sztori, melyek rendkívül szórakoztatóak és izgalmasak.
Az új széria remélhetőleg hozzá Scalzi erényeit. Akár úgy, mint a Vének háborúja legszínesebb és legváltozatosabb darabjában, a Lázadás hangjai című kötetben. Vagy az egyik leghumorosabb történetében, az önálló, Vörösingesek című regényében.
Bízunk benne, hogy március végén minderről mi magunk is megbizonyosodhatunk. Addig azonban nem is annyira vénként, és nem is háborúzva, de újra elővesszük a Vének háborúja sorozatot.