Ki lesz az ország legsármosabb könyvtárosa?

Szellemes kezdeményezéssel küzd az előítéletek ellen, és persze a könyvtárak, meg azokon keresztül az olvasás népszerűsítéséért a kecskeméti Katona József könyvtár. A Bibliotéka ugyanis a Facebook-oldalán meghirdetett akciójának keretében az ország legsármosabb könyvtárosát keresi.

Sokan viszonyulnak rút előítélettel a könyvtárosokhoz, akiket afféle magukba forduló, könyvek között szöszmötölő, pókhálós raktárakban kotorászó unalmas embereknek tartanak. A kezdeményezés azonban most lehetőséget ad a könyveseknek, hogy megmutassák, mennyire hamis ez a kép. Az eddig összegyűlt jelöltek között ugyanis nagyon komoly alakok is felfedezhetők.
A szegi könyvtárban dolgozó és képünkön izompólóban feszítő Fekete Ferencről például senki nem mondaná meg, hogy könyvek között tölti élete javát. Ráadásul szíve is hatalmas a leírás szerint.
A Csongrádi Információs Központ Csemegi Károly Könyvtár a legsármosabb könyvtáros címre nevezi Illés Pétert, aki amellett, hogy megnyerő külsővel rendelkezik, közvetlenségével, nyíltságával is méltó erre a címre. Jakab Zsolt Gyöngyösről állítólag nemcsak kiváló dolgozó, de huncutsága miatt a kollégák és az olvasók kedvence is...
Nem sorolom tovább, mert a jelöltek szépen gyarapodnak, s holnapra, holnap utánra úgyis hiányos lenne a lista. A kezdeményezést azonban óriási dicsért illeti. Ötletes, eredeti, fantáziadús elképzelés. Csak remélni tudjuk, hogy hamarosan mindannyiunk számára kiderül, hol dolgozik az ország legsármosabb könyvtárosa.