A férfiak visszahódítása

„Az olvasás az elmúlt huszonöt évben elveszítette a férfiakat. Egyszerűen eltűntek" – adja hírül az Athenaeum Kiadó, meglehetősen baljós képet festve a férfiak és az olvasás viszonyáról. A kiadó könyveladási adatai alapján és a közösségi oldalukon megfigyelhető aktivitás tekintetében is többségben vannak a női olvasók.

A különös tendencia hátterében megbúvó okokról ugyan nem értekeztek a kiadónál, de eltökélt szándékuk, hogy a férfiakat visszavezessék a könyvek fantasztikus világába. Ennek érdekében mozgalmat indítottak, a teendőket pedig az alábbi pontokban gyűjtötték össze:
„1. Felhívást intézünk olvasóinkhoz, hogy ajánljanak olvasnivalót férfi ismerőeiknek itt a Facebookon #segitsdaferfit hashtaggel, készítsenek mémeket, amelyek a párok közös olvasását, az olvasás, férfiakra gyakorolt hatását jeleníti meg!
2. Felhívást intézünk minden Facebook felhasználóihoz, hogy segítsen eljuttatni ezt az üzenetet a lehető legtöbb emberhez!
3. Felhívást intézünk a magyar médiához, hogy foglalkozzon a kérdéssel, segítsen társadalmi párbeszédet kezdeményezni a témáról – mert megoldások mindig a diskurzusokból születnek.
4. Felhívást intézünk minden magyar könyvkiadóhoz, hogy csatlakozzanak a mozgalomhoz, és együtt, akár közös rendszerben segítsük a férfiakat visszatalálni az olvasáshoz.”

Nos, a Könyvkultúra Magazin a kezdeményezés bemutatásával máris csatlakozott a születő mozgalomhoz, s reméljük a közeljövőben a férfiak visszahódításának újabb és újabb eseményekről adhatunk hírt.

Forrás: Athenaeum